Uppsala VasaloppsKlubb Träningsblogg

Uppsala VasaloppsKlubb Träningsblogg

Träningsbloggen för Uppsala VasaloppsKlubb

Träning Kost Vila. Här kommer att skrivas om Uppsala VasaloppsKlubbs aktiviteter.
Följ bloggen och var med om den spännande året runt resan fram till Vasaloppet.

Dagens träningsrunda

TräningPosted by Kent Strömberg Sun, October 17, 2010 20:36:26
Idag kändes det bara tungt att komma ut på träningsrundan pga en tung jobbarvecka. Hade det inte varit för att jag lovat tidigare i veckan så hade det inte blivit något pass på morgonen. Tack och lov så blev det 6 st morgonpigga rullskidåkare som var var sugna på ett förmiddagspass. Det var en jämn grupp med ungefär liknande träningsbakgrund, vi är ju ändå motionärer. Hur som helst så startade vi med att köra 25 min teknik och balansövningar på den stora parkeringen. Vi testade att åka på ett ben och köra diagonal med kick utan stavar. Så var det dags att även koppla till stavarna och att köra diagonal uppför "kyrkbacken". Funkade bra för alla och skidåkning på rullisar är ju ändå det mest skidlika på barmark vi kan komma.


Nu var det dags att dra ut på ett distanspass i ett lite lägre tempo. Vi snackar mest puls nu för tiden och då skulle den idag ligga i de lägre regionerna (A1). Det blev nog inte så för alla för det som är lugnt för en person är hårt för någon annan (A2), men alla hängde med i alla fall. Hur som helst, det blir alltid kompromisser i ett distanspass eftersom de flesta har olika förutsättningar och det är bra mycket trevligare att köra långa pass tillsammans. Under passet körde vi 7 st pulsintervaller på 20 sek. Låter inte mycket men det känns i kroppen. Funkar bra med pulsintervaller för att kunna vänta in och hålla ihop gruppen. Totalt med teknik och distanspasset så blev det drygt 2 timmar. Om någon inte kan vill köra så långt, då funkar det bra att vara med på teknik och balanspasset som är gemensamt och därefter delar vi upp oss i olika grupper om det behövs.

Morgonpigga grabbar. Från vänster Andreas, Anders, Kent, Per, Håkan. Samuel gömmer sig bakom kameran.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.